image

Ευθύνη για το περιβάλλον

Βιωσιμότητα

Βιωσιμότητα

Εταιρική Ευθύνη και Βιωσιμότητα

Στο Koukoumi, υποστηρίζουμε έναν ολιστικό τρόπο ζωής βασισμένο στη συμπόνοια και το σεβασμό προς το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τα ζώα. Η φροντίδα προς το οικοσύστημα υπαγορεύει να υιοθετούμε τις καλύτερες πρακτικές βιωσιμότητας. Νοιαζόμαστε για τη Μητέρα Γη και νιώθουμε ευθύνη να την προστατεύσουμε, αφού δεν ανήκει σε εμάς, αλλά στα παιδιά μας.

Oικολογικά Προϊόντα Καθαρισμού

Χρησιμοποιούμε οικολογικά επαγγελματικά προϊόντα καθαρισμού και φροντίδας από τη σειρά Green Care Professional, που είναι πιστοποιημένη με το σήμα EU Ecolabel. Ολόκληρη η σειρά εξασφαλίζει άριστες συνθήκες υγιεινής με ολιστικό και βιώσιμο τρόπο σε: δωμάτια, επιφάνειες, δάπεδα, γυάλινες επιφάνειες.

Τα υλικά είναι ασφαλή για ανθρώπους και περιβάλλον. Τα συστατικά είναι βιοδιασπώμενα. Οι συσκευασίες ανακυκλώνονται. Ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που δεν μολύνουν το περιβάλλον. Η ποιότητα και τα αποθέματα νερού προστατεύονται και εμπλουτίζονται. Η εταιρεία δεσμεύεται σε εξελιγμένες πρακτικές κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης και προστασίας της βιοποικιλότητας.

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

Η ηλιακή ενέργεια είναι μια αληθινά ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, μιας και είναι διαρκώς διαθέσιμη. Η Ελλάδα, ως χώρα προικισμένη με έντονη ηλιοφάνεια, είναι πρωτοπόρος στους ηλιακούς θερμοσίφωνες από τη δεκαετία του ’70.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η απλούστερη και γνωστότερη ηλιακή συσκευή. Χρησιμοποιεί την ισχύ του ηλιακού φωτός για την παραγωγή θερμότητας, ενώ μειώνει τα κόστη του ηλεκτρικού ρεύματος. Επιτυγχάνοντας γρήγορα υψηλές θερμοκρασίες, εξοικονομεί χρήμα και ενέργεια.

Κατασκευάζεται από υψηλής ποιότητας και αντοχής, ανακυκλώσιμα υλικά που είναι φιλικά στο περιβάλλον. Το κόστος συντήρησής του είναι πολύ χαμηλό. Για εμάς, είναι άλλος ένας τρόπος να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Βιολογικός Καθαρισμός Λυμάτων

Χρησιμοποιούμε ένα συμπαγές σύστημα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις της πρόσφατης νομοθεσίας για την επεξεργασία υγρών αποβλήτων. Τα λύματα των αποχετεύσεων ανακυκλώνονται. Συγκεντρώνουμε το νερό σε υπόγειες δεξαμενές και το φιλτράρουμε σε τρία στάδια:

 • Μηχανικό φίλτρο που απομακρύνει τα στερεά απόβλητα. Φίλτρο ενεργού άνθρακα για τις αναθυμιάσεις.
 • Αερισμός με οξυγόνο και εμπλουτισμός με μικροοργανισμούς, που επιταχύνουν τη διαδικασία καθαρισμού.
 • Διαύγαση και απολύμανση με χλώριο.

Το ανακυκλωμένο νερό βγαίνει καθαρό και επιστρέφει στο φυσικό περιβάλλον, μιας και χρησιμοποιείται για το πότισμα του κήπου.

Μελλοντικά Σχέδια:

Πράσινη Στέγη

Οι Πράσινες Στέγες εξοικονομούν ενέργεια και έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Λειτουργούν σαν μόνωση, μειώνοντας τα ενεργειακά κόστη.
 • Βελτιώνουν ποιοτικά τον αέρα γύρω από το κτίριο, ελαχιστοποιώντας το CO2.
 • Συμβάλλουν στη μείωση των εξωτερικών θορύβων.
 • Απορροφούν τα όμβρια ύδατα, χωρίς υπερχείλιση αποχέτευσης.
 • Ενισχύουν την απορρόφηση ενέργειας από τους ηλιακούς, αυξάνοντας την απόδοσή τους.
 • Είναι μια φυσική μορφή πυροπροστασίας, εφόσον τα φυτά κατακρατούν υγρασία.
 • Οι πράσινες στέγες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αφού τα δομικά υλικά είναι προστατευμένα.
 • Είναι αισθητικά όμορφες και αποτελούν κατοικία για πολλά είδη πουλιών.

Κομποστοποίηση

Η διαδικασία της κομποστοποίησης είναι πολύ ωφέλιμη για το περιβάλλον. Αφ’ ενός μειώνει τα υπολείμματα τροφής και οργανικής ύλης που θα κατέληγαν στα σκουπίδια και αφ’ ετέρου συμβάλλει στη μείωση της χρήσης τεχνητών λιπασμάτων.

Στο Koukoumi, επικροτούμε αυτή τη βιώσιμη πρακτική με τη δημιουργία δικού μας κομπόστ. Με αυτό τον τρόπο, τα περισσεύματα γευμάτων από την κουζίνα μαζί με φύλλα και χορτάρι από τον κήπο, ανακυκλώνονται. Συγκεντρώνονται όλα σε κάδο κομποστοποίησης, ειδικά σχεδιασμένο να επιταχύνει τη διαδικασία της αποσύνθεσης με τη βοήθεια ευεργετικών μικροοργανισμών χωρίς έκλυση μεθανίου (ισχυρού αερίου του θερμοκηπίου).

Το κομπόστ μετατρέπεται σε ένα ήπιο φυσικό λίπασμα που δεν θα βλάψει τα φυτά όπως ένα χημικό λίπασμα. Το χώμα που επιστρέφει στο έδαφος, εμπλουτισμένο με οργανική ύλη και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενισχύει την ανάπτυξη των φυτών υποστηρίζοντας την υγεία και την καρποφορία τους.

epanek

COVID - 19

Koukoumi Hotel is certified with the Health First and Covid shield badge and follows the cleaning and disinfection protocols according to the Greek Ministry of Health guidelines

covid_shield
covid_protocol